Stravování

INFORMACE KE STRAVOVÁNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNY Horní Beřkovice

  1. Ke školnímu stravování se žák přihlásí vyplněním a odevzdáním přihlášky ke stravování.
  2. Přihlašování a odhlašování obědů probíhá prostřednictvím webu www.strava.cz.
  3. Rodiče dětí ve školním stravování mají možnost si první den nemoci dítěte vyzvednout jídlo do jídlonosičů, a to ve výdejně ve ŠJ od 11,40 do 13,00 hodin. Nevyzvednutý oběd bude rozdán jako přídavek ostatním žákům.
  4. V případě, že si strávník oběd neodhlásí a nevyzvedne, bude mu naúčtován a je jeho povinností ho zaplatit.
  5. Zálohový způsob úhrady stravného:
    1. inkasem z účtu zákonného zástupce strávníka
    2. hotově v kanceláři ŠJ
  6. Cena obědů - v souladu s vyhláškou č. 107/2005 Sb. příloha č. 2 od 1. 1. 2023 dochází ke změně ceny za stravné v důsledku zdražování cen potravin. Cena oběda zahrnuje: polévku, druhý chod, pitný režim, doplněk - jogurty, ovoce,přesnídávku a jiné:
    • pro děti ve věku 7 - 10 let: 27,- Kč,
    • pro děti ve věku 10 - 14 let: 31,- Kč,
    • pro děti ve věku 15 - více let: 35,- Kč.
  7. Důležité informace:
    • účet pro školní jídelnu: 115-4243160277/0100,
    • telefon: 416 873 514,
    • e-mail: jidelnahb@seznam.cz


Označování alergenů na jídelním lístku

JÍDELNA MÁ POUZE FUNKCI INFORMAČNÍ TAK, JAKO KAŽDÝ VÝROBCE POTRAVIN A POKRMŮ.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku označeno číslem označující alergen. Přítomnost alergenu v jednotlivých jídlech se může změnit, na vyžádání ve ŠJ.

SEZNAM LEGISLATIVNĚ STANOVENÝCH ALERGENŮ S OZNAČENÍM ČÍSLA, KTERÉ JE PŘENESENO NA JÍDELNÍ LÍSTEK BUDE V BLÍZKOSTI JÍDELNÍHO LÍSTKU .

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ, KTERÉ PODLÉHAJÍ LEGISLATIVNÍMU OZNAČOVÁNÍ DLE SMĚRNICE 1169/11 EU:

  1. OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
  2. KORÝŠI a výrobky z nich
  3. VEJCE a výrobky z nich
  4. RYBY  a výrobky z nich
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)
  6. SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich
  7. MLÉKO a výrobky z něj
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské oříšky,kešu, para a pekanové ořechy,pistácie, makadamie a výrobky z nich)
  9. CELER a výrobky z něj
  10. HOŘČICE a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich

V případě jakýkoliv dotazů se obraťte na vedoucí stravování Pavlínu Šámalovou.

alergeny small

Stravování

pdf

přihláška ke stravování

Velikost: 44.76 kb
Počet zobrazení : 283
Datum přidání: 02. 12. 2020
pdf

Školní řád - jídelna od 1.1.2023

Velikost: 2.98 mb
Počet zobrazení : 111
Datum přidání: 14. 12. 2022